Porcja na 2 osoby
200 g makaronu
1 brokuł
3 marchewki
1 kostka śmietankowego serka topionego (100g)
200 ml śmietany 18%
1 ząbek czosnku
pieprz, sól
bazylia, oregano
Brokuł dzielimy na małe różyczki, myjemy i gotujemy ok 5 min. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Brokuły i marchewkę dusimy na rozgrzanej patelni pod przykryciem ok 10 min.
Do garnka wkładamy serek topiony, roztapiamy go, dodajemy śmietanę i drobno pokrojony czosnek. Dokładamy przygotowany brokuł i marchewkę. Całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy zioła. Dusimy jeszcze kilka minut.
Makaron penne gotujemy al dente.
Odcedzamy makaron, dodajemy sos i obiad gotowy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz