sobota, 30 listopada 2013

Egzotyczny kolorowy deser

Składniki potrzebne na przygotowanie 2 deserów:

330 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
1 mango
3 kiwi
0,5 granatu
10 herbatników

Śmietanę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, aby uzyskać dość słodką masę.

Mango myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i miksujemy.

1 kiwi kroimy w plastry, a pozostałe 2 w kostkę.

Z połowy granatu wyjmujemy kilka pestek.

Herbatniki kruszymy.

W pucharku warstwowo układamy: pokruszone herbatniki, bitą śmietanę, kiwi, ponownie bitą śmietanę, mus z mango, bita śmietanę, a na sam wierzch układamy kilka pestek granatu.

Deser wstawiamy na godzinę do lodówki, aby się schłodził.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz