Jajka z pieczarkami są idealnym
dodatkiem na wielkanocne śniadanie, ale nie tylko. Moja dzisiejsza
propozycja jajek faszerowanych pieczarkami jest bardzo smaczna i
popularna.
Nie wymaga wielu składników, ani szczególnych umiejętności kulinarnych.
Takie faszerowane jajka może przygotować każdy z nas.
Składniki:
3 jajka
5 pieczarek
szczypiorek
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
pieprz, sól
Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Kiedy ostygną przecinamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka i przekładamy do małej miski.
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Smażymy, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Pieczarki przekładamy do miski z żółtkami, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt naturalny oraz majonez.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotową masę doprawiamy solą i pieprzem, a następnie faszerujemy nią jajka. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smak dzieciństwa, uwielbiam takie jajka! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń