środa, 9 kwietnia 2014

Jajka faszerowane łososiem

Każdy z nas ma z pewnością swoją ulubioną pastę, którą faszeruje jajka. Nadziewane jajka są dobrą przystawką nie tylko na wielkanocny stół, ale także na rodzinne przyjęcia. Dzisiaj proponuję jajka faszerowane wędzonym łososiem.


4 jajka ugotowane na twardo
60 g wędzonego łososia
1 łyżka serka ricotta
1 łyżka jogurtu naturalnego
kilka kropel cytryny
pieprz do smaku
koperek

Dodatkowo:
kiełki rzodkiewki


Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek.W obranych jajkach nacinamy zagłębienia i wyciągamy żółtka. W małej misce mieszamy rozdrobnionego łososia z żółtkami, ricottą, jogurtem i posiekanym koperkiem. Doprawiamy kilkoma kroplami cytryny, pieprzem i ewentualnie solą. Gotową masą wypełniamy zagłębienia w jajkach.

Dekorujemy kiełkami rzodkiewki i koperkiem, podajemy z świeżym pieczywem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz