sobota, 22 marca 2014

Spaghetti z warzywami

Miała być carbonara, ale robiąc zakupy mój wzrok zatrzymał się na dziale warzywa i postanowiłam kupić cukinię oraz pomidory. Połączyłam to z podsmażonym boczkiem i obiad gotowy:)

200 g makaronu spaghetti
1 mała cukinia (ok 200g)
8 pomidorków cherry
ok. 150 g wędzonego boczku
kilka listków bazylii
pęczek szczypiorku
sól, pieprz

Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu, tak aby był al dente.

Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy boczek się zrumieni, możemy dodać pokrojoną w plastry cukinię. Po kilku minutach gotowy makaron spaghetti przekładamy na patelnię, mieszamy, dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dekorujemy listkami bazylii i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz