Miała być carbonara, ale robiąc zakupy mój wzrok zatrzymał się na dziale warzywa i postanowiłam kupić cukinię oraz pomidory. Połączyłam to z podsmażonym boczkiem i obiad gotowy:)
200 g makaronu spaghetti
1 mała cukinia (ok 200g)
8 pomidorków cherry
ok. 150 g wędzonego boczku
kilka listków bazylii
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu, tak aby był al dente.
Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy boczek się zrumieni, możemy dodać pokrojoną w plastry cukinię. Po kilku minutach gotowy makaron spaghetti przekładamy na patelnię, mieszamy, dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dekorujemy listkami bazylii i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz