Dzisiaj coś dla łasuchów i miłośników jabłek i cynamonu:)
Ja jestem fanką takiego połączenia, bo jabłka z cynamonem są duetem idealnym.
Muffiny w takim połączeniu są smaczne i aromatyczne.
Ja jestem fanką takiego połączenia, bo jabłka z cynamonem są duetem idealnym.
Muffiny w takim połączeniu są smaczne i aromatyczne.
1,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
1 jajko
6 łyżek roztopionego, ostudzonego masła
1/2 szklanki mleka
2 jabłka
W większej misce należy wymieszać wszystkie składniki suche, a w drugim połączyć składniki mokre.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę średniej wielkości.
Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy i dodajemy pokrojone jabłka.
Blachę do muffin wykładamy papilotkami, które wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy ok 25-30 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz