poniedziałek, 10 marca 2014

Sałatka z brokułem i prażonymi migdałami

Smaczna, delikatna sałatka - moja propozycja na dzisiejsze popołudnie:) Połączenie warzyw, sera feta i prażonych płatków migdałowych - pychota!

1 świeży brokuł
2 pomidory
1 ogórek
1 kostka sera feta
1 cebula
50g prażonych płatków migdałowych

dodatkowo: 4 kromki chleba tostowego

Brokuły należy ugotować al dente w osolonej wodzie, a następnie blanszujemy je w zimnej wodzie.

Warzywa myjemy, pomidory kroimy w ćwiartki, ogórki w kostkę, cebulę w piórka. Ser feta również kroimy w kostkę, a płatki migdałowe prażymy.

W naczyniu mieszamy wszystkie warzywa, dodajemy fetę oraz prażone płatki migdałowe. Podajemy z chlebem tostowym, smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz