wtorek, 25 lutego 2014

Pasta z wędzonej makreli

Dawno nie pojawiła się żadna propozycja śniadaniowa, a przecież tyle jest możliwości.  Ostatnio zrobiłam pastę kanapkową z wędzonej makreli, a dziś ten przepis wędruje na bloga.


200 g wędzonej makreli
2 jajka
2 ogórki kiszone
cebula
1 łyżka majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz


Mięso makreli należy oddzielić od ości i przełożyć do miski.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostkę. Ogórki kiszone i cebulę również kroimy  w kostkę.

Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy majonez i jogurt oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Opcjonalnie do pasty kanapkowej możemy dodać odrobinę ketchupu lub musztardy.

Wstawiamy do lodówki, aby pasta się schłodziła. Podajemy ze świeżym pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz