piątek, 9 maja 2014

Mintaj w chrupiącej panierce

Dzisiaj na obiad mintaj. Tradycyjna panierkę z bułki tartej postanowiłam zastąpić
 płatkami owsianymi i odrobiną musztardy. 

4 kawałki mintaja (po 100 g)
3 garście płatków owsianych
1 garść pestek słonecznika
1/2 papryczki chili
musztarda
1 cytryna
sól, pieprz
oliwa

Filety z mintaja należy skropić cytryną oraz przyprawić solą i pieprzem.

Płatki owsiane mieszamy z pestkami słonecznika i drobno posiekaną papryczką chili oraz z niewielką ilością oliwy. Na każdym kawałku ryby rozprowadzamy odrobinę musztardy, następnie posypujemy płatkami owsianymi, skrapiamy oliwą i delikatnie dociskamy.

Filety smażymy na patelni, aż panierka stanie się złota, a ryba będzie usmażona.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz