Te roladki to świetne zestawienie kolorystyczne jak i smakowe. Chrupkie,
świeże warzywa z delikatnym sosem zawinięte w placki tortilli. Idealna
przekąska na seans filmowy czy spotkanie ze znajomymi. Możemy tworzyć
własne kombinacje smakowe według naszych upodobań. Życzę miłych
przygotowań i smacznego:)
Składniki:
4 placki tortilli
kilka liści sałaty lodowej
1 papryka złóta
1 papryka czerwona
1 ogórek
1 czerwona cebula
szczypiorek (do dekoracji)
sos- przepis tutaj
Tortillę należy posmarować przygotowanym wcześniej sosem. Wszystkie składniki układamy tak, aby jeden koniec zostawić wolny (to ułatwi nam zawijanie i zlepienie tortilli). Rozkładamy liście sałaty, a następnie pokrojone w paski warzywa : paprykę żółtą i czerwoną, ogórek oraz posiekaną w piórka cebulę. Istotne jest to, żeby składniki były rozłożone równomiernie i tworzyły niezbyt grubą warstwę. Całość zwijamy w ciasny rulon, a następnie owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę i pozostawiamy do schłodzenia. Po tym czasie należy odkroić końce rolady i pokroić ją na plastry (ok 5-6 kawałków). Możemy też przygotować większe rulony. Należy wtedy roladę przekroić tylko na pół i każdy kawałek przewiązać szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz