piątek, 22 sierpnia 2014

Sałatka z arbuzem, fetą i czerwoną cebulą

Myślałam, że to "dziwne" połączenie: ostra czerwona cebula, słodki arbuz i słony ser feta. Spróbowałam i okazało się, że te smaki idealnie do siebie pasują, uzupełniają się.
To chyba jedna z moich ulubionych letnich sałatek:)

Składniki:
ok 1/4 słodkiego arbuza bez pestek
1/2 kostki sera feta
1 czerwona cebula
kilka pomidorków koktajlowych
garść prażonych nasion słonecznika
oliwa z oliwek

Arbuza i fetę kroimy w kostkę, a  pomidorki na połówki.  Cebulę siekamy w półksiężyce. Możemy ją sparzyć na sitku wrzątkiem (nie będzie tak intensywna). Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce sałatkowej. Polewamy oliwą z oliwek i posypujemy prażonymi nasionami słonecznika.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz