Zupa brokułowa? Dlaczego nie:) Po raz pierwszy zupę brokułową tego przepisu ugotowała dla mnie moja koleżanka ze studiów. Zupa tak mi zasmakowała, że od tamtej pory dosyć często gości na naszym stole. Zupa ta jest pyszna i prosta w przygotowaniu, a dzięki serkowi topionemu kremowa. Polecam:)
Składniki:
2,5 l rosołu z kurczaka (z kawałkami kurczaka)
2,5 l rosołu z kurczaka (z kawałkami kurczaka)
1 marchewka
pół pora
1 ząbek czosnku
1 brokuł
2 serki topione (200g)
sól, pieprz
Marchewkę należy zetrzeć na tarce, por pokroić w półtalarki, czosnek przecisnąć przez praskę, a brokuł podzielić na różyczki.
Zupę możemy podawać z kawałkami kurczaka z rosołu oraz z makaronem (u mnie makaron penne).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz