środa, 22 stycznia 2014

Gulasz z kiełbasą, pomidorami i groszkiem

500 g kiełbasy podwawelskiej
3 marchewki
1 puszka groszku
400 gr przecieru pomidorowego
120 ml bulionu warzywnego
1 czerwona papryka
2 cebule
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
liść laurowy, ziele angielskie
sól, pieprz, cukier
chili

Kiełbasę kroimy w plastry, cebulę w kostkę, a czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek a następnie kiełbasę. Smażymy do momentu, aż kiełbasa się zrumieni. Następnie dodajemy bulion, liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojoną w plastry marchewkę i czerwoną paprykę. Całość dusimy na małym ogniu ok 15 min. Dodajemy przecier pomidorowy oraz groszek, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje.

Tak przygotowany gulasz możemy podawać z ziemniakami, ryżem kaszą bądź świeżym pieczywem.

U mnie z kaszą jęczmienną:)

Smacznego:)



3 komentarze:

  1. Dzień dobry
    Niestety nie znalazłam na stronie adresu e-mail
    Chciałabym przedstawić informacje na temat możliowści współpracy rekalmowej
    Zapraszam do kontakt na kontakt@blog-media.pl

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł na obiad,
    www.magicznakuchnia.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja babcia robiła bardzo podobny gulasz, tak więc z sentymentem na niego spoglądam :)

    OdpowiedzUsuń