3 marchewki
1 puszka groszku
400 gr przecieru pomidorowego
120 ml bulionu warzywnego
1 czerwona papryka
2 cebule
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
liść laurowy, ziele angielskie
sól, pieprz, cukier
chili
Kiełbasę kroimy w plastry, cebulę w kostkę, a czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek a następnie kiełbasę. Smażymy do momentu, aż kiełbasa się zrumieni. Następnie dodajemy bulion, liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojoną w plastry marchewkę i czerwoną paprykę. Całość dusimy na małym ogniu ok 15 min. Dodajemy przecier pomidorowy oraz groszek, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut aż sos zgęstnieje.
Tak przygotowany gulasz możemy podawać z ziemniakami, ryżem kaszą bądź świeżym pieczywem.
U mnie z kaszą jęczmienną:)
Smacznego:)
Dzień dobry
OdpowiedzUsuńNiestety nie znalazłam na stronie adresu e-mail
Chciałabym przedstawić informacje na temat możliowści współpracy rekalmowej
Zapraszam do kontakt na kontakt@blog-media.pl
Pozdrawiam serdecznie
super pomysł na obiad,
OdpowiedzUsuńwww.magicznakuchnia.blox.pl
Moja babcia robiła bardzo podobny gulasz, tak więc z sentymentem na niego spoglądam :)
OdpowiedzUsuń